"Yapay Zeka ve Genişletilmiş Gerçeklik Lisesi Çalıştayı" Ödül Töreni ve Sergi Açılışı 

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Başakşehir Living Lab inisiyatifinde Başakşehir’de yapay zeka ve ilişkili olduğu alanlarda uzmanlaşmış bir lisenin kurulması kararlaştırıldı. Buna yönelik olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde bir takım seri çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalardan ilki çeşitli paydaşların katılımıyla, bu lisenin üreteceği katma değer ve etki edeceği alanlar üzerine odaklanarak, kavramsal bir çerçeve çizmeyi hedefleyen rapor çalışması oldu. Bir diğer aşama olarak ise lisenin mekansal ve mimari niteliklerine odaklanan bir çalıştay yapılmasına karar verildi.

Bu bağlamda, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Başakşehir Living Lab, İstanbul Design Factory, İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi iş birliğinde düzenlenen "Yapay Zeka ve Genişletilmiş Gerçeklik Lisesi Çalıştayı"na çoğunlukla İstanbul Kültür Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinden oluşan 20 kişi katıldı. Çalıştay sonucunda toplam 9 proje teslim edildi.

İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe'nin katılımıyla, 16 Kasım 2022 tarihinde Ataköy yerleşkemizdeki Tasarım Fabrikası'nda çalıştay paydaşlarının tanıtımlarına yönelik ödül töreni düzenlendi. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edildiği törenin ardından, çalıştayda teslim edilen projelerin izlenebileceği serginin açılışı yapıldı. Serg, 30 Kasım 2022 tarihine kadar Önder Öztunalı fuaye alanında ziyaret edilebilecek.

Ödül kazanan öğrenciler şu şekilde: 

Birincilik Ödülü 

Fulya Sena Bilici (İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü) 
Şevval Doğruyol (İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü) 
Seren Kara (Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü) 
Muhammed Şimşek (Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü) 

İkincilik Ödülü

Shahd Tawfik (İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü)
Halima Mohammed Saeid (İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü) 
Zahraa Al-Nuaimi (İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü) 
 
Üçüncülük Ödülü

Sema Demirhan (Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Bölümü) 
Sabaa Abumokh (Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Bölümü) 
Buse Yağmur Karaca (Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Bölümü) 
Nida Beyaz (Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Bölümü) 
 
Ödül kazanan öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz. 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 11/28/2022 - 10:38