“Kriz Sonrası Kentleşmeyi Yeniden Düşünmek: Dijitalleşme, Kırsala Dönüş ve Atık Yönetimi Üzerine Tartışmalar” Paneli

İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü etkinlikleri kapsamında, 16 Mart 2021 Salı günü 20.00’de “Kriz Sonrası Kentleşmeyi Yeniden Düşünmek: Dijitalleşme, Kırsala Dönüş ve Atık Yönetimi Üzerine Tartışmalar” başlıklı panel düzenlendi. Dr. Öğr. Üyesi Melis Oğuz, Dr. Ayşegül Didem Özdemir ve Dr. Ceyda Bakbaşa Bosson’un konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Evrim Özkan Töre gerçekleştirdi. Microsoft Teams üzerinden dijital olarak gerçekleştirilen etkinlikte; kentlerin gelişmesinde kendi kendine yeterlilik, kentten uzaklaşma bağlamında kırsal mekandaki oluşum ve örgütlenmeler ile sosyalleşme kalıplarının değişimi konuları, panelistlerin yer aldıkları ulusal ve uluslararası çalışmalardan aktardıkları veriler ışığında tartışıldı. Panelde; sıfır çöp kentlerin tasarım unsurları, ekoköylerin sosyo-mekansal özellikleri ve eğilimleri ile  konumsal medyanın dış mekan kullanımındaki etkileri, söz konusu sanallaşmanın COVID-19 öncesi ve sonrası için nasıl yorumlanabileceği sorularına cevap arandı.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 07/12/2021 - 18:42