“Beden-Mekan-Performans Çalıştayı”

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Mimarlık Bölümü, 8-12 Nisan tarihleri arasında “Beden-Mekan-Performans Çalıştayı”nı düzenledi. Öğretim elemanlarımızdan Arş. Gör. Çisem Soylu ile Arş. Gör. Ufuk Küçükyazıcı’nın organize ettiği etkinliğe, Ataköy yerleşkesi ev sahipliği yaptı. Beden ve mekan ilişkisinin dans, tiyatro ve performans sanatı eksenlerinde yeniden ele alındığı çalıştaya; Tuğçe Tuna, Burcu Uçatenik, Derya Yorgancıoğlu, Erhan Karakoç, Yeşim Okur, Bersu Çelik, Swing İstanbul Dans Okulu, Mehmet Kerem Özel, Berkay Ateş, Demet Kurtoğlu Taşdelen, Ozan Önder Özener, Selda Salman ile İrem Çoban çeşitli sunum, gösterim, performans ve atölyelerle katkı sağladılar. Başta Mimarlık Bölümü ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü olmak üzere birçok bölüm öğrencisinin ilgisini çeken etkinliklerde; “bedenin mekanı”, “mekan olarak beden”, “mekana özgü performans”, “performatif felsefe” ve “bedenin tarihçesi” tartışıldı.

Son Güncelleme Tarihi: Çar, 07/14/2021 - 11:40