Ferda Kolatan

İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü, 2020-2021 Bahar Yarıyılında da dünyanın ünlü mimarlarını öğrencileriyle ve mimarlık ortamıyla buluşturmaya devam ediyor. Online olarak gerçekleştirilen konferans dizisinin sonuncu konuşmacısı, 18 Mayıs 2021 Salı günü saat 20.00’de ünlü Türk Mimar Ferda Kolatan oldu. SU11 Mimarlık + Tasarım Ofisi’nin Kurucu Direktörü olan Kolatan, aynı zamanda Pennsylvania Üniversitesi Weitzman Tasarım Fakültesi’nde doçent olarak görev yapmaktadır. Ferda Kolatan’ın New York’ta bulunan SU11 ofisi, çağdaş kültür, mimari ve teknoloji arasındaki kesişimi inceleyen tasarım araştırmalarıyla uluslararası alanda tanınmaktadır. SU11’in projeleri geniş çapta yayınlanmış; MoMA, FRAC Center, Walker Sanat Merkezi, Vitra Tasarım Müzesi, Art Basel, Artists Space NY gibi ünlü mekanlarda sergilenmiş; Venedik, Pekin ve İstanbul bienallerine katılmıştır. Kolatan’ın Kahire’deki yürüttüğü araştırma stüdyosu, Mısır Kültür Bakanlığı’ndan “Altın Başarı Madalyası” ve “2017 Architect Dergisi Stüdyo Ödülü”nü kazandı. Kolatan, eğitimci ve tasarımcı olarak başarılarından dolayı New York’taki Amerikan-Türk Derneği tarafından “Genç Toplum Lideri” seçildi. Ferda Kolatan’ın “Hibrit Mimarlık” başlıklı çevrimiçi konuşması, tarihsel referansların günümüz mimarlığına ışık tutması ve yaratıcı stüdyo deneyimlerini teknoloji ile birleştirerek anlattığı tasarımları oldukça ilgi gördü.

Son Güncelleme Tarihi: Per, 08/05/2021 - 19:58