İKÜ Mimarlık Bölümü, MIT Mimarlık ve Planlama Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hashim Sarkis'i Öğrencileriyle ve Mimarlık Ortamıyla Buluşturdu

İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü, 2020-2021 Güz Yarıyılında dünyanın ünlü mimarlarını öğrencileriyle ve mimarlık ortamıyla çevrimici olarak buluşturmaya devam ediyor. 18 Kasım 2020 Çarşamba günü Adobe Connect Sanal Sınıf Uygulaması üzerinden gerçekleştirilen konferans dizisinin ikinci konuğu, MIT Mimarlık ve Planlama Fakültesi Dekanı ve 2020 Uluslararası Venedik Mimarlık Bienali Küratörü Prof. Dr. Hashim Sarkis oldu. Mimar, eğitimci ve aynı zamanda bilim insanı olan Sarkis, Boston ve Beyrut’ta ofisleri olan ve pek çok mimari tasarıma imza atan Hashim Sarkis Studio’nun (HSS) da kurucusudur. 

Çok sayıda katılımcının ilgi gösterdiği “Closed Figures, Open Configurations (Kapalı Biçimler, Açık Düzenler)” başlıklı etkinlikte, Sarkis maviyi ve gökyüzünü tasarıma nasıl dahil edeceklerine dair öğrencilere ve mimarlara ilham verici bir sunum gerçekleştirdi. Konferans, katılımcıların soruları ile sona erdi.  Ünlü mimarların katılacağı etkinlikler, 9 Aralık 2020 Çarşamba günü İngiliz Mimar & Akademisyen Ian Ritchie’nin konuşması ile devam edecek.  
 


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 07/14/2021 - 11:34