MIAMI’de İKÜ’lü Bir Mimar - Y. Mimar Berrin Ulutaş

Mimarlık Bölümü 2023-2024 Bahar Yarıyılı etkinlikleri kapsamında, 2004 yılı mezunlarımızdan Y. Mimar Berrin Ulutaş öğrencilerimizle bir araya geldi. 3 Nisan 2024 Çarşamba günü Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Ulutaş, öğrencilerimize mesleki yaşamındaki yolculuğunu; Türkiye, Orta Doğu ülkeleri ve ABD’de gerçekleştirdiği projelerden örneklerle anlattı.

“Mimarlık Bölümü Workshop II Seminerleri-05: Kaleseramik”

Mimarlık Bölümü İngilizce Program’da Doç. Dr. Gamze Alptekin yürütücülüğünde açılan “ARC0802 Workshop II” dersi kapsamında, Kaleseramik firmasından Mimar Mert Cem Şengil ile Mimar Nida Sabaz üniversitemize konuk oldular. 2 Nisan 2024 Salı günü yapılan etkinlikte “Facade Systems by Kaleseramik” başlıklı seminer veren konuklarımız; porselen karo ve kalesinterflex ürünlerinin genel özelliklerini ve cephede uygulama tekniklerini, malzemelerin uygulama örnekleri üzerinden anlattılar.

"Mimarlık Bölümü Workshop II Seminerleri-04: Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama"

Mimarlık Bölümü İngilizce Program'da Doç. Dr. Gamze Alptekin yürütücülüğünde açılan "ARC0802 Workshop II" dersi kapsamında, Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama firmasından Pazarlama Müdürü İnş. Müh. Ali Tuna Şenatlı üniversitemize konuk oldu. 26 Mart 2024 Salı günü yapılan etkinlikte alüminyum doğrama sistemleri ve giydirme cephe sistemleri konulu seminer veren Şenatlı; kuruluşlarının 70. yılını kutlayan ve %100 yerli olan Çuhadaroğlu firmasının ürün yelpazesinden ve dünya çapında gerçekleştirdikleri projelerden örnekler gösterdi.

"MIAMI'de İKÜ'lü Bir Mimar”

Mimarlık Bölümü 2023-2024 Bahar Yarıyılı etkinlikleri kapsamında, mezunlarımızdan Mimar Berrin Ulutaş üniversitemize konuk olacak. Ulutaş'ın "Miami'de İKÜ'lü Bir Mimar” başlıklı sunumunu yapacağı etkinlik, 3 Nisan Çarşamba günü 12.30-13.30 saatleri arasında Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Selçuk Avcı ile Söyleşi ‘PRINCIPLES/OBSESSIONS/DESIRES’ The CIRCLE EVENT SPACE

Mimarlık Bölümü’nde gelenekselleşen “Mimarlık Konuşmaları” serisinin konuğu Selçuk Avcı oldu. “Selçuk Avcı ile Principles/Obessesions/Desires” başlığıyla gerçekleştirilen söyleşiye, 21 Mart 2024 Perşembe günü kurucusu olduğu The Circle ev sahipliği yaptı. “Masa Sergileri Serisi”nin 28 Mart’ta açılacak ilk sergisi kapsamında; Avcı’nın son 12 aydaki yaşamına bir mimar olarak odaklanılan, işinin ve hayatının arka planına ışık tuttuğu konuşmada, öğrencilerin meslek yaşamlarının çeşitli yönlerini interaktif şekilde tartışabilecekleri bir paylaşım oldu.

“Mimarlık Bölümü Workshop II Seminerleri-03: METAL CLADDING FACADE SYSTEMS”

Mimarlık Bölümü İngilizce Program’da Doç. Dr. Gamze Alptekin yürütücülüğünde açılan “ARC0802 Workshop II” dersi kapsamında, ESKA Metal San. Tic. A.Ş. firmasından Y. Mimar Göker Algan üniversitemize konuk oldu. 19 Mart 2024 Salı günü gerçekleştirilen etkinlikte “Metal Cladding Facade Systems” başlıklı seminer veren Algan; bina cephelerinde uygulanan metal türlerini malzeme örnekleriyle birlikte sundu. Seminerde, cephede kullanılan metal kaplama sistemlerine ilişkin uygulama detayları da anlatıldı.

Selçuk Avcı ile Söyleşi

İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, 21 Mart 2024 Perşembe günü saat 17.00’de Beyoğlu The Circle Event Space’te Selçuk Avcı söyleşisine konuk olacak. The Circle'da düzenlenen "Masa Sergileri Serisi" kapsamında Selçuk Avcı, 28 Mart'ta sergisini açacak. Sergi, Avcı'nın son 12 aydaki yaşamına bir mimar olarak odaklanacak ve işinin/hayatının arka planına ışık tutacak. Bu konuşma, öğrencilerin mesleki yaşamlarının çeşitli yönlerini interaktif bir şekilde tartışabilecekleri serginin öncüsü olacak.

Mimarlık Bölümü “En İyi Proje Ödülleri”

Mimarlık Bölümü’nde gelenekselleşen “En İyi Proje Ödülleri”, 14 Mart Perşembe günü saat 12.30’da düzenlenen sergide sahiplerini buldu. Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden oluşan jüri; Türkçe ve İngilizce programlarda 2022-2023 Bahar Yarıyılı ve 2023-2024 Güz Yarıyılında “Mimari Tasarım” dersleri proje gruplarında tamamlanan projeler arasından her grubun en iyi projesini seçti. Seçilen en başarılı projelerin sahiplerine, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu ve Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esra Bostancıoğlu tarafından sertifikaları takdim edildi.

Mimarlık Bölümü En Başarılı Proje Ödülleri

Mimarlık Bölümü’nde gelenekselleşen “En Başarılı Proje Ödülleri”, 14 Mart Perşembe günü saat 12.30’da Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki 2. kat C koridorunda düzenlenen sergide açıklanıyor. Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden oluşan jüri; Türkçe ve İngilizce programlarda “Mimari Tasarım” dersleri proje gruplarında tamamlanan projeler arasından, her grubun en iyi projesini seçti. Yaşanan deprem nedeniyle uzaktan eğitimle tamamlanan 2022-23 Bahar Yarıyılı ile 2023-24 Güz Yarıyılına ait projelerin ödülleri, öğrencilerin de katılımıyla açıklanacak.

“ARC0802 Workshop II” Dersi Şantiye Gezisi

Mimarlık Bölümü İngilizce Program’da Doç. Dr. Gamze Alptekin yürütücülüğünde açılan “ARC0802 Workshop II” dersi kapsamında, 5 Mart Salı günü Bakırköy’deki bir konut projesinin şantiyesine gezi düzenlendi. Proje Müdürü Y. Mimar Özgür Onur tarafından özellikle temel ve bodrum duvarları detayları ile diğer yapısal detaylarla ilgili konularda bilgilendirilen öğrencilerimiz, uygulamaları yerinde görme olanağı buldular.