Ytong Duvar Uygulaması Eğitimi

Mimarlık Bölümü akademisyenlerimizden Prof. Dr. Esin Kasapoğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı “Building Science II” dersi kapsamında, 16 Ekim Çarşamba günü Ytong firması tarafından duvar uygulaması eğitimi verildi. Bakırköy yerleşkesi Ataköy binası arka bahçede gerçekleştirilen eğitim kapsamında, firma temsilcileri Ytong duvar bloklarını kullanarak örnek bir duvar örgüsü yaptılar.

"MİMARLIK SERİSİ 03: İnovasyon, Teknoloji, Dijital Dönüşüm ve Yapım Endüstrisinin Geleceği (ARCHITECTURAL EPISODES 03: INNOVATION, TECHNOLOGY, DIGITAL TRANSFORMATION AND THE FUTURE OF THE CONSTRUCTION INDUSTRY)"

İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nün ev sahipliğinde; ilki 15-16 Kasım 2018'de düzenlenen Architectural Episodes sempozyumlarının 3.’sü, “MİMARLIK SERİSİ 03: İnovasyon, Teknoloji, Dijital Dönüşüm and Yapım Endüstrisinin Geleceği (ARCHITECTURAL EPISODES 03: Innovation, Technology, Digital Transformation and the Future of the Construction Industry)” temasıyla 10-11 Nisan 2025 tarihlerinde hibrit olarak gerçekleştirilecek.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız...

Koşuyolu Bölgesi Teknik Gezisi

Mimarlık Bölümü akademisyenlerimizden Doç. Dr. Asiye Akgün Gültekin, Dr. Öğr. Üyesi Z. Ayşe Gökşin ve Dr. Öğr. Üyesi Altuğ Sarıyar'ın yürütücülüğünü yaptığı" Mimari Tasarım 3 (ARC0003)" dersi kapsamında, 8 Ekim 2024 Pazartesi günü proje alanı olan Koşuyolu bölgesine teknik gezi düzenlendi.

“Delmece Yaylası Tabiat Parkı” Proje Gezisi

Mimarlık Bölümü’nde Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Doç. Dr. Gamze Alptekin, Öğr. Gör. Dr. Suzan Sanlı Esin ve Arş. Gör. Merve Aksoy Oral yürütücülüğündeki “MIM0080 Diploma Projesi” ve “ARC0080 Graduation Project” dersleri kapsamında, 25 Eylül Çarşamba günü Yalova’da bulunan “Delmece Yaylası Tabiat Parkı”na proje gezisi düzenlendi.

“Delmece Yaylası Tabiat Parkı’nda Ekoturizm için Bir Destinasyon” Projesi Sunumları

Mimarlık Bölümü’nde ortak yürütülen “MIM0080 Diploma Projesi” ve “ARC0080 Graduation Project” dersleri kapsamında; Yalova’da bulunan “Delmece Yaylası Tabiat Parkı’nda Ekoturizm için Bir Destinasyon” başlıklı proje konusu hakkında, 18 Eylül Çarşamba günü davetli konuşmacılar (Defne Akşin Akyol, Arş. Gör. İdil Akkuzu ve Murat Bayram) sunumlarını gerçekleştirdiler.

Mimarlık Bölümü Öğrencisi Mehmet Küçük, “Murat Artu ve Mimarlık Tutkusu” Yarışmasında Jüri Üyeliği Yaptı

2023 yılında sınıf arkadaşları ile katıldığı “Murat Artu ve Mimarlık Tutkusu Öğrenci Yarışması”nda ödül alan Mimarlık Bölümü öğrencisi Mehmet Küçük, 2024 yılında ikincisi düzenlenen yarışmada öğrenci jüri üyeliği yaptı. Öğrenci jüri üyeleri temsilcisi olarak diğer jüri üyeleriyle Bodrum Mimarlık Kitaplığı’ndaki final değerlendirme sürecine katılan Küçük, Ankara’da gerçekleştirilen ödül töreninde ise deneyimlerini ve süreç hakkındaki düşüncelerini paylaştığı bir konuşma yaptı.