Mimarlık Bölümü Akademisyen, Mezun ve Öğrencileri, Gümüşlük Taş Ocakları Festival Alanı Tasarım Çalıştayı’nda Yaratıcı Fikirlerle Bezenmiş Projeler Ürettiler

Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Mimarlık Bölümü akademisyenlerimizden Öğr. Gör. Dr. Suzan Sanlı Esin, Öğr. Gör. Kerem Ganiç ve Arş. Gör. İdil Akkuzu ile birlikte 21 öğrenci ve 4 mezunumuzun katılımıyla, 19-21 Nisan tarihleri arasında Gümüşlük Taş Ocakları Festival Alanı Tasarım Çalıştayı düzenlendi.

Sosyal sorumluluk projesi olarak ele alınan çalıştay, Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki Tasarım Fabrikası’nda gerçekleştirildi. Çalıştayda öğrenciler 4 gruba ayrıldı ve mentor mezunlarımızın liderliğinde 4 ayrı tasarım geliştirildi.

Mimarlık Bölümü’nden Son Sınıf Öğrencileri Adına Fidan Bağışı

Mimarlık Bölümü, Türkçe ve İngilizce programda okuyan son sınıf öğrencilerinin her biri adına TEMA Vakfı aracılığıyla Çanakkale’de fidan bağışında bulundu. Gelenekselleştirilmesi planlanan bu uygulama ile öğrencilerimizin mesleki yaşamlarının başlangıcında İKÜ tarafından simgesel olarak bir dikili ağaçlarının olması, mezunların birlikteliğinden alınan güçle İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü Korusu oluşturulması hedeflenmektedir.

“Dijitalleşen Gündelik Yaşam” Instagram Fotoğraf Yarışması Sonuçları

İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü tarafından 30 Nisan-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen "Dijitalleşen Gündelik Yaşam" temalı öğrenci fotoğraf yarışmasında ödül kazananlar belli oldu.

Lise kategorisinde 27, lisans kategorisinde 39 çalışmanın yarıştığı oylama, 14 Mayıs 2024 tarihinde jüri üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

“Mimarlık ve İnovasyon”

Mimarlık Bölümü ile Mimarlık Kulübü iş birliğinde, 16 Mayıs Perşembe günü Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasında “Mimarlık ve İnovasyon” başlıklı etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında; 10.00-15.00 saatleri arasında Serge Ferrari, Kasso ve Serannit firmaları tarafından çalıştaylar yürütüldü.

Çalıştayların ardından; Cem Kafadar yazarı olduğu “İnşaatta Yapay Zeka” kitabı, Bahadır Kul ise kendi başarı hikayesi ile ilgili söyleşi gerçekleştirdi.

"DİJİTALLEŞEN GÜNDELİK YAŞAM" Öğrenci Fotoğraf Yarışması

"DİJİTALLEŞEN GÜNDELİK YAŞAM"
1. Kategori: LİSANS DÜZEYİNDE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ FOTOĞRAF YARIŞMASI

İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü tarafından YÖK’e bağlı tüm üniversitelerin Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı lisans programı öğrencilerine yönelik bir fotoğraf yarışması düzenleniyor.

"Türkiye ve Dünyada Mimarlık Meslek Ortamı: Meslek Etiği"

Mimarlık Bölümü 2023-2024 Bahar Yarıyılı etkinlikleri kapsamında, "Türkiye ve Dünyada Mimarlık Meslek Ortamı: Meslek Etiği" başlıklı söyleşi düzenlenecek. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Yönetim Kurulu eski üyelerinden (1998-2004) Mimar Bülend Tuna'nın konuşmacı olacağı etkinlik, 14 Mayıs 2024 Salı günü 15.00-17.00 saatleri arasında Mimarlar Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Mezunumuz Furkan Şanlı ve Ekibinin Başarısı

İKÜ Mimarlık Bölümü mezunlarından Furkan Şanlı ile ekip arkadaşları Elif Aydın Demir ve Seda Özten'in "Competition for the Conceptual Architectural Design of the Hospital Facility within ‘Danilo I’ General Hospital Complex in Cetinje" yarışması için tasarladıkları proje, jüri özel ödülünü kazandı.

Mezunumuzu ve ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.