İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü Dünyaca Ünlü Mimarları Öğrencileriyle ve Mimarlık 0rtamıyla Buluşturuyor

İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü, dünyanın ünlü mimarlarını öğrencileriyle ve mimarlık ortamıyla buluşturmaya devam ediyor. 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi’nin ilk konuğu, Japon mimar Yasuaki Onoda olacak.

23 Kasım 2021 Salı günü saat 13.00'te (UTC+03) çevrim içi olarak düzenlenecek "On the Possibility of Architecture-Between Architectural Planning Research and Reconstruction Practice after the Disaster" başlıklı etkinliğe katılımınızı bekliyoruz.

Etkinlik linki: bit.ly/304K1tu (Microsoft Teams)

"ATATÜRK; Zaman Mekan Yaşam" Paneli

Mimarlık Bölümü, "Atatürk Haftası" kapsamında 15 Kasım 2021 Pazartesi günü saat 15.00'te Önder Öztunalı Konferans Salonu'nda "ATATÜRK; Zaman Mekan Yaşam" başlıklı panel düzenledi. Etkinlikte; Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu ve Mimarlık Bölümü akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Gamze Alptekin'in yazarları arasında bulunduğu, ATAYURT Yayınevi tarafından çıkarılan "ATATÜRK; Zaman Mekan Yaşam" başlıklı kitap tanıtıldı.

Mimarlık Bölümü, PAB Mimarlık Ofisi Kurucu Ortağı Mimar Burçin Yıldırım’ı Üniversitemizde Ağırladı

İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü, ünlü mimarları öğrencileriyle ve mimarlık ortamıyla buluşturmaya devam ediyor. 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi’nin ikinci konuğu, PAB Mimarlık Ofisi Kurucu Ortağı Mimar Burçin Yıldırım oldu. Etkinlik, “Duvarları Esnetmek” başlığıyla 11 Kasım 2021 Perşembe günü saat 15.00’te Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

"Şehir Planlamanın Kapsamı, İlkeleri ve Uygulama Deneyimleri"

Mimarlık Bölümü tarafından, Prof. Dr. Evrim Töre yürütücülüğündeki "MIM5040 Kentsel Planlama İlkeleri" dersi kapsamında "Şehir Planlamanın Kapsamı, İlkeleri ve Uygulama Deneyimleri" başlıklı seminer düzenlenecek. İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'nda Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Y. Şehir Plancısı Gökçe Dede'nin konuk olacağı etkinlik, 17 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 09.15’te MTSVII stüdyosunda gerçekleştirilecek.

“MIM0007 Mimari Tasarım VII” Dersi 1. Ara Jürisi

Mimarlık Bölümü’nde 2021-2022 Güz Yarıyılı’nda Prof. Dr. Ayhan Usta, Doç. Dr. M. Zafer Akdemir, Dr. Öğr. Üyesi M. Orkun Özüer ve Arş. Gör. Ufuk Küçükyazıcı yürütücülüğündeki “MIM0007 Mimari Tasarım VII” dersi kapsamında belirlenen “Metropolde Hibrit Yaşam Alanları” konusu üzerine çalışmaları içeren “1. Ara Jüri”, 15 Kasım Pazartesi günü Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi’nde gerçekleştirilecek.

FMV Işık Üniversitesi, Beykent Üniversitesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi Ortak Çevrim İçi Atölye Organizasyonu & “SPACE IN PANDEMIC: THE USE OF INDOOR AND OUTDOOR SPACE DURING THE LOCKDOWN IN PANDEMIC”

FMV Işık Üniversitesi ve SPACE Studies of Planning and Architecture tarafından organize edilen “Space in Pandemic: The Use of Indoor and Outdoor Space during the Lockdown in Pandemic” başlıklı araştırma projesinin bir parçası olan ortak atölye, 26 Ekim 2021 Salı günü çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

“İklimin Estetiği Antroposen Sanatı ve Mimarlığı Üzerine”

Mimarlık Bölümü, Prof. Dr. Emel Birer’in yürütücülüğündeki “Sürdürülebilir Mimari” isimli doktora dersi kapsamında London School of Economics akademisyenlerinden Dr. Eray Çaylı’yı konuk etti. 2 Kasım Salı günü saat 13.00’te gerçekleştirilen etkinlikte, konuğumuz “Antroposen ve Mimarlık’ üzerine yazdığı kitabı hakkında söyleşi yaptı. Antroposen kavramı sorular eşliğinde tartışıldı. Katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

"Duvarları Esnetmek"

İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü, ünlü mimarları öğrencileriyle ve mimarlık ortamıyla buluşturmaya devam ediyor. 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi’nin ikinci konuğu PAB Mimarlık Ofisi Kurucu Ortağı Burçin Yıldırım olacak. "Duvarları Esnetmek" başlığıyla gerçekleştirilecek etkinliğe, 11 Kasım Perşembe günü saat 15.00'te Önder Öztunalı Konferans Salonu ev sahipliği yapacak.

“Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi”

Mimarlık Bölümü'nde Dr. Öğr. Üyesi N. Ömer Saatcıoğlu tarafından verilen "MİM0125/0147 Güneş Dekatlonu" ve "ARC0125/0147 Solar Decathlon" seçmeli dersleri kapsamında “Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi” semineri düzenlenecek. And Akman'ın konuşmacı olacağı etkinlik, 2 Kasım 2021 Salı günü 09.00-12.00 ve 13.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.