Yapay Zekâ ve Genişletilmiş Gerçeklik Lisesi Mimari Konsept Tasarım Maratonu

Başakşehir Living Lab, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve İstanbul Design Factory iş birliğinde düzenlenecek Tasarım Maratonu etkinliğine, Mimarlık Bölümü ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerimizin katılımını bekliyoruz.

Detaylı bilgi ve kayıt için tıklayınız...

Mimarlık Bölümü Akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Ömer Saatcıoğlu’nun Saman Duvar Buluşu Uluslararası Patent Olarak Tescillendi

İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi N. Ömer Saatcıoğlu’nun; Türkiye koşullarına uygun “Saman-Balyası Bina Tasarımı” geliştirme çalışmaları çerçevesinde “Bir Yığma Duvar Sistemi” isimli icadının ardından geliştirdiği “Dış Etkenlere Dayanıklı Bir Saman Duvar Sistemi” adlı buluşu da üniversitemiz adına uluslararası olarak tescillendi.

Arş. Gör. Ufuk Küçükyazıcı ile Arş. Gör. İdil Akkuzu, ENHR Konferansında Sözlü Bildirilerini Sundular

Mimarlık Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Ufuk Küçükyazıcı ile Arş. Gör. İdil Akkuzu, 30 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen "European Network for Housing Research (ENHR)" isimli konferansa katıldılar.

İKÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nda Sunum Yaptı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, 5 Eylül 2022 Cuma günü Belçika’nın Brüksel kentindeki Avrupa Parlamentosu’nda sunum yaptı. Bursa’nın 2014’te UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesinde önemli katkıları olan UNESCO Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Dostoğlu; Bursa’nın Avrupa Kültür Başkenti olması için başvuruda bulunma sürecinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin davetiyle Avrupa Parlamentosu’nda ve Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği’nde yapılan çeşitli toplantılara katıldı. Prof. Dr.

İKÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Madrid'de EAAE Toplantısına Katıldı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, EAAE’nin (European Association for Architectural Education) 31 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlediği “TOWARDS A NEW EUROPEAN BAUHAUS: Challenges in Design Education & Research” başlıklı uluslararası konferansa katıldı. Konferansta “CHALLENGES IN ACHIEVING GENDER EQUALITY IN ARCHITECTURE” başlıklı bildirisini sözlü olarak sunan Prof. Dr. Dostoğlu, EAAE Yıllık Genel Kurulu’na da iştirak etti.

Prof. Dr. Emel Birer, “EAAE 2022 TOWARDS A NEW EUROPEAN BAUHAUS CHALLENGES IN DESIGN EDUCATION & RESEARCH” Başlıklı Konferansa Katıldı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü akademisyenlerimizden Prof. Dr. Emel Birer, EAAE'nin (European Association for Architectural Education) 31 Ağustos–4 Eylül 2022 tarihleri arasında Madrid-İspanya’da düzenlediği “EAAE 2022 TOWARDS A NEW EUROPEAN BAUHAUS Challenges in Design Education & Research” konferansına katıldı.

AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ TAMAMLAMASINA RAĞMEN MEZUN OLAMAYAN LİSANS SON SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN YAPILACAK SINAV HK.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Öğretimi sonu itibarı ile azami öğrenim süresini dolduran öğrenciler için sınavlar 1 Eylül 2022 Perşembe günü yapılacaktır. Yapılacak sınavlara ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Kültür'lü Mimarlar Çobanisa Köyü'nde

İKÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, öğretim elemanlarımızdan Arş. Gör. Ufuk Küçükyazıcı ve Arş. Gör. Berkay Oskay ile birlikte Isparta'daki Çobanisa İlköğretim Okulu yenileme sürecine 25 Temmuz 2022 tarihinde başladı. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen yenileme çalışmaları, 15 gün boyunca devam edecek.