“İstanbul’u Deneyimleme” Atölyesi

İKÜ Mimarlık Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Esin Hasgül, Arş. Gör. Dilara Gür ve Arş. Gör. Merve Aksoy Oral yürütücülüğünde, 7 Kasım 2020 Cumartesi günü “İstanbul’u Deneyimleme” başlıklı bir atölye çalışması gerçekleştirildi. İstanbul’un tarihsel ve kültürel katmanlarının anlatıldığı etkinlikte, Kevin Lynch’in tanımladığı kentsel kavramlar üzerinden öğrencilere tarihi yarımada ve yakın çevresinden alanlar tayin edilerek bireysel çalışmalar yürütüldü. Öğrencilerden, bu bölgeyi bağlamsal açıdan inceleyerek ekle-çıkar tekniğine dayalı spekülatif müdahaleler yapmaları istendi. Bu kapsamda öğrenciler tarafından dijital düzenleme programları ile hazırlanan görseller üzerinden eleştirel tartışmalar gerçekleştirildi.

Son Güncelleme Tarihi: Çar, 07/14/2021 - 11:45