“ULUSAL KUŞADASI YAZ OKULU” Atölye Katılımı ve Yürütücülüğü

25 Haziran-4 Temmuz 2022 tarihleri arasında Mimarlar Odası İzmir Şubesi, TMMOB Mimarlar Odası Kuşadası Temsilciliği, Mimarlık Vakfı Girişimleri ve Kuşadası Belediyesi’nin sponsorluğunda, Tasarım Rehberleri Uygulama ve Araştırma Derneği (TARGE) desteğiyle “Ulusal Kuşadası Yaz Okulu” gerçekleştirildi. 10 gün süren yaz okulunda; farklı alan ve disiplinlerden çeşitliliği sağlayan bir yürütücü grubu oluşturuldu. Atölye yürütücülerinin MSGSÜ, İTÜ, YTÜ, İKÜ ve IYTE üniversitelerinden akademisyenlerden oluşması yine atölyedeki farklı görüş ve yöntemlerin uygulanmasına dönük önemli kazanımlar ortaya koydu.

“ULUSAL KUŞADASI YAZ OKULU” Atölye Katılımı ve YürütücülüğüAtölye yürütücülerinden İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Esin Hasgül’ün dahil olduğu bu yaz okulunda, 22 öğrenci; Kuşadası Sahil bandı tasarımı ve Caferli / Kirazlı köyleri Köy Tasarım Rehberi’nin oluşturulması olmak üzere 2 farklı içerikteki alan ve atölye çalışmalarında yer aldı. Öğrenciler; Kuşadası Sahil bandı çalışma ürünleri cephe çizimleri, silüet anlatımları ve kolaj, eskiz teknikleriyle öneriler; Caferli ve Kirazlı Köyleri’ne ilişkin ise köy yerleşimi içindeki parsel föylerinin doldurulması, köy sakinleri ile anketlerin yapılması, belirli sayıda evin rölövelerinin alınması ve eskiz, çizim ve fotoğraflarla analizlerin sınıflandırılması ile her iki köyde de köy tasarım rehberinin kapsam ve içeriğine dair ilke ve öneriler geliştirdiler. Atölyenin son gününde Mimarlar Odası, Belediye, Sivil Toplum Örgütleri ve yerelden konuyla ilgili kişilerin katılımıyla Kuşadası İstasyon mekanında tüm aşamaları kapsayan son gün sunuşları ve tartışmalar gerçekleştirildi.
“ULUSAL KUŞADASI YAZ OKULU” Atölye Katılımı ve Yürütücülüğü

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 08/01/2022 - 15:33