Tasarımı Tasarlamak: Y. Mimar Melike Altınışık

İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Mimarlık Konuşmaları”nın 62. konuğu Y. Mimar Melike Altınışık oldu. 3 Ekim Perşembe günü Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte “Tasarımı Tasarlamak” başlıklı bir konferans veren Altınışık, mimarlık eğitim süreci, gerçekleştirdiği projelerdeki deneyimleri, tasarım ve inşa sürecine teknolojinin katkısı konularına değindi.

Başkanlığındaki grup ile “Çamlıca Tepesi TV ve Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışması”nda üçüncülük ödülü alan ve projesi inşa edilmek üzere uygun bulunan Altınışık, çalışmaları hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Ayrıca Güney Kore’nin Seul kentinde yapılacak Robot Bilim Müzesi için açılan uluslararası yarışmada birinci olan Altınışık, projenin tasarım sürecini anlattı. Robotik konusuna ilgi uyandırılması ve halkı eğitmek amacıyla hayata geçirilen yapı, robotları ve yeni teknolojiyi sergilemenin yanında, tasarım sürecinden üretim ve inşa sürecine kadar robot teknolojisinden faydalanacağını öngörmektedir.

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 10/18/2019 - 14:07