Selçuk Avcı ile Söyleşi

İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, 21 Mart 2024 Perşembe günü saat 17.00’de Beyoğlu The Circle Event Space’te Selçuk Avcı söyleşisine konuk olacak. The Circle'da düzenlenen "Masa Sergileri Serisi" kapsamında Selçuk Avcı, 28 Mart'ta sergisini açacak. Sergi, Avcı'nın son 12 aydaki yaşamına bir mimar olarak odaklanacak ve işinin/hayatının arka planına ışık tutacak. Bu konuşma, öğrencilerin mesleki yaşamlarının çeşitli yönlerini interaktif bir şekilde tartışabilecekleri serginin öncüsü olacak.

*Etkinlik sonrasında gerçekleştirilecek toplu akşam yemeğine katılmak isteyen öğrencilerin posterdeki QR kod üzerinden kayıt yaptırması zorunludur.

Selçuk Avcı kimdir?

1961 yılında doğan Selçuk Avcı, İngiltere’de Bath University’den mezun olmuştur. Architectural Association (AA), London University Bartlett School of Architecture, Bath University School of Architecture, The Delft Technical University ve Ljubljana University School of Architecture gibi birçok üniversitede ziyaretçi öğretim görevlisi olarak ders vermiştir. 

Sürdürülebilir tasarım alanında dünyada önde gelen Feilden Clegg Bradley Design, Energy Conscious Design Architects ve ARUP Associates gibi kurumlarda Ekolojiye duyarlı tasarım konusunda sağlam bir profesyonel deneyim edindikten sonra 1988’de Londra’da AVCI ARCHITECTS’i kurmuş; İngiltere, Türkiye, İtalya, Slovenya, Macaristan, Gana, Kongo, Nijerya, Benin, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan, Montenegro ve Suudi Arabistan’da birçok projeye imza atmıştır.

2018’de ise kolektif ve iş birliğine dayalı bir etkinlik platformu ve sanat merkezi olan, mimari, şehircilik ve tasarım alanlarında multidisipliner çalışma stratejileri aracılığıyla yenilikçi düşünceyi geliştirmeyi hedefleyen THE CIRCLE’ın ortak kurucularından biri olmuştur.


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 03/18/2024 - 12:48