Mimarlık Bölümü Akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Ömer Saatcıoğlu’nun Saman Duvar Buluşu Uluslararası Patent Olarak Tescillendi

İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi N. Ömer Saatcıoğlu’nun; Türkiye koşullarına uygun “Saman-Balyası Bina Tasarımı” geliştirme çalışmaları çerçevesinde “Bir Yığma Duvar Sistemi” isimli icadının ardından geliştirdiği “Dış Etkenlere Dayanıklı Bir Saman Duvar Sistemi” adlı buluşu da üniversitemiz adına uluslararası olarak tescillendi.

Buluşun amacı, Türkiye koşullarına uygun bir saman duvar sistemi geliştirmektir. Saman balyasından taşıyıcı sistem oluşturmak için geliştirilen buluşun bir sonraki aşamasında ulusal olarak tescillenmiş, uluslararası patent süreci devam eden “Nefes Alan Duvar” sistem entegrasyonu bulunmaktadır. Böylelikle taşıyıcılık ve enerji sistemlerini bünyesinde barındıran, bütüncül ve enerji etkin bir bina çeperi tasarlayarak saman duvarın sürdürülebilirlik potansiyelinin artırılması hedeflenmiştir. 

Dr. Öğr. Üyesi N. Ömer Saatcıoğlu’nun mucidi olduğu ve İstanbul Kültür Üniversitesi adına tescillenen altı ulusal, iki uluslararası patenti bulunmaktadır. 
 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 10/03/2022 - 10:44