İKÜ Mimarlık Bölümü, Danışma Kurulu ile Mimarlık Eğitimini Değerlendirdi

İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü, eğitim programı revize edilirken alanında uzman kişilerden görüş almak amacıyla bir Danışma Kurulu oluşturdu ve 14 Ekim 2020 Çarşamba günü 18.00-20.00 saatleri arasında çevrimiçi bir toplantı düzenledi.

Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Danışma Kurulu’nu oluşturan akademisyenler, profesyonel mimarlar, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, İKÜ Mimarlık Bölümü mezunları ve velileri ile akademisyenlerimiz katıldı. Toplantıya mazereti nedeniyle katılamayan Danışma Kurulu üyelerinden bazıları görüşlerini yazılı olarak iletti.

Toplantıda; mimarlık eğitiminin niteliği, eğitim modeli, iş birlikleri, akademisyenlerin niteliği ve mezun mimarlar konuları tartışıldı. Çevrimiçi lisans ve lisansüstü eğitiminin sürdürülmesi ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Mimarlık mesleğinin geleceği konusunun da ele alındığı toplantıda, sadece İKÜ Mimarlık Bölümü’nün eğitim planı ile ilgili değil aynı zamanda mimarlık eğitiminin geleceği üzerine özgün fikirler ortaya çıktı.

Danışma Kurulu’ndan Toplantıya Katılanlar

Prof. Dr. Suha ÖZKAN (Emekli Öğretim Üyesi, Geçmiş Dönem Ağa Han Mimarlık Ödülleri Genel Sekreteri), Prof. Dr. Çiğdem POLATOĞLU (YTÜ Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Abdi GÜZER (ODTÜ Öğretim Üyesi), Prof. Dr. İpek AKPINAR (İYTE Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Ahmet TERCAN (MSGSÜ Öğretim Üyesi), Doç. Dr. Ege ULUCA TÜMER (Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi), Doç. Dr. Nurbin PAKER KAHVECİOĞLU (İTÜ Öğretim Üyesi), Dr. Öğr. Üyesi Aktan ACAR (TOBB ETÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi), Suzan SANLI ESİN (Sanlı Mimarlık), Doğan HASOL (Has Mimarlık), Emre AROLAT (Emre Arolat Architects), Murat TABANLIOĞLU (Tabanlıoğlu Architects), Han TÜMERTEKİN (Mimarlar ve Han Tümertekin Proje Danışmanlık Hizmetleri), Gökhan AVCIOĞLU (GAD Mimarlık), Sıddık GÜVENDİ (Kolektif Mimarlar), Sibel DALOKAY BOZER (Serbest Mimarlar Derneği Başkanı-SDB Mimarlık), Bülend TUNA (Mimarlar Odası Geçmiş Dönem YK Başkanı-Geçmiş Dönem MİAK üyesi), Caner BİLGİN (İKÜ Mimarlık Bölümü mezunu), Canan GANİÇ (İKÜ Mimarlık Bölümü mezunu), Betül BOY ZAFER (İKÜ Mimarlık Bölümü mezunu), Sahide Almira UĞURLU (İKÜ Mimarlık Bölümü mezunu), Özlem CENGİZ (İKÜ Mimarlik Bölümü mezunu velisi)

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 10/23/2020 - 11:15