ARC0008 Graduation Project - Yenikapı’daki Theodosius Limanı Surları üzerine Bir Değerlendirme

Mimarlık Bölümü’nde yürütülen ARC0008 Graduation Project dersine; İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile de görüşülerek “Kent Enstitüsü” konusu verildi. Yenikapı metro istasyonunu da kapsayan bir alan öğrencilere proje arazisi olarak verildi.

Mimarlık Bölümü, ders kapsamında 25 Eylül 2019 tarihinde “Yenikapı’daki Theodosius Limanı Surları üzerine Bir Değerlendirme” başlıklı bir seminer düzenledi. Dr. Öğr. Üyesi Nisa Semiz,  eski haritalar ve gravürler aracılığıyla İstanbul’un antik surları (Bizantion, Averlian, Konstantin ve Theodosius) hakkında genel bilgi verdikten sonra İstanbul’un deniz surları konusunda açıklamalarda bulundu. Dr. Öğr. Üyesi Semiz, surların Marmara Denizi’ne paralel giden, Yenikapı’da öğrencilerin proje alanına giren kısmında kaybolan ve günümüzde ayaktan olan izlerini izimler aracılığıyla öğrencilerimize gösterdi.

Son Güncelleme Tarihi: Sa, 11/05/2019 - 15:30